Mainos
Mainos

Suomalaisaktivisti kiipesi ydinjätelaivaan toistamiseen

Suomalaisaktivisti kahlitsi itsensä uudelleen kahden muun aktivistin kanssa ydinjätettä kuljettavaan alukseen Ruotsissa. Viimeksi aktivisti kahlitsi itsensä samaan alukseen eilen.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit ovat kiivenneet uudelleen ydinjätettä kuljettaneeseen alukseen Ruotsissa. Yksi kolmikosta oli suomalainen, yksi ruotsalainen ja yksi tanskalainen.

Mielenosoittajien kumiveneet ottivat aluksen kiinni Göteborgin edustalla, jossa kolmikko nousi alukseen ja kahlitsi itsensä siihen. Poliisi on ottanut aktivistit kiinni ja vienyt heidät pois laivalta. Alus on jatkanut matkaansa Britanniaan.

Kolmikko kahlitsi itsensä alukseen kertaalleen jo eilen. Silloin heidät kuljetettiin Malmöön kuulusteluihin.

Greenpeacen tarkoituksena on keskeyttää aluksen matka Ruotsista Britanniaan, koska sen mukaan Ruotsi yrittää dumpata vaarallista ja asekelpoista ydinjätettä Iso-Britanniaan. Greenpeacen mielestä ydinjätteen vienti on lainvastaista, ja se on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Greenpeace vaatii, että alus palauttaa ydinjätteen Ruotsin Studvikiin, josta haki lastinsa.

Atlantic Ospreyn lastina on järjestön mukaan 4,8 tonnia ydinjätettä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme