Mainos
Mainos

Suomalaisaktivisti oikeuteen Ruotsissa

Oikeudenkäynti neljää ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenosoittajaa vastaan alkoi tänään Norrköpingin kihlakunnanoikeudessa. Yksi syytetyistä on kotoisin Suomesta, loput kolme Ruotsista, Britanniasta ja Saksasta.

Syytetyt saartoivat 11 muun Greenpeacen mielenosoittajan kanssa ympäristörikoksista epäillyn M/S Fagervik -aluksen kesäkuun alussa Norrköpingin satamaan. Poliisi purki saarron sen jälkeen kun laivan omistaja oli kieltäytynyt tapaamasta Greenpeacen edustajia.

-Olemme täällä kantaaksemme vastuun teoistamme Itämeren pelastamiseksi. Poliitikkojen ja ympäristörikollisten olisi pitänyt kantaa tämä vastuu jo pitkään, Greenpeacen kampanjavastaava Stuart Thomson sanoi tänään.

M/S Fagervik päästi helmikuussa 2001 noin tuhat litraa öljyä Ruotsin aluevesille. Oikeudenkäynnissä laivan päällystöä ei kuitenkaan tuomittu, sillä päästöä ei pystytty osoittamaan tahalliseksi.

Greenpeace on moittinut Ruotsin viranomaisia ankarasti pidätettyjen kohtelusta. Brittiläistä ja saksalaista mielenosoittajaa pidettiin järjestön mukaan kymmenen vuorokautta poliisin suojissa ilman mahdollisuutta tavata asianajajaansa, soittaa sukulaisille tai seurata uutisia. Greenpeace on tehnyt poliisin toiminnasta valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme