Mainos
Mainos

Suomalaisasiantuntija lyttää spekulaatiot venäläisen tutkimusaluksen liikkeistä

Kun venäläistankkerista päästiin, Ruotsin mediassa alettiin ihmetellä venäläisen tutkimusaluksen Professor Logatshevin liikkeitä. Suomalaisasiantuntijan mukaan aluksen toiminta ei ole poikkeuksellista.

Professor Logatshev kääntyi yllättäen takaisin Itämerelle Tanskan vesiltä, vaikka oli alun perin ilmoittanut määränpääkseen Kanariansaaret.

Ruotsissa käännös herätti spekulaatioita siitä, että aluksella voisi olla jokin tehtävä, joka liittyy Ruotsin epäilemään vedenalaiseen toimintaan.

Suomalainen merenkulun asiantuntija ei ota kantaa yksittäistapaukseen, mutta ei pitkän kokemuksensa valossa pidä vastaavaa kurssin muutosta poikkeuksellisena.

-Kaupallisessa merenkulussa on tavallista, että suuntaa muutetaan, kun saadaan uusi määräys yhtiöstä, sanoo merikapteeni, erityisasiantuntija Esa Pasanen.

Professor Logatshev on erikoistunut vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoitukseen. Pasanen arvioi, että alus vaikuttaa aivan sellaiselta tutkimusalukselta kuin venäläisyhtiö on ilmoittanutkin.

Aluksella pystyy kuljettamaan kauko-ohjattua vedenalaista ajoneuvoa. Aluksella on myös kaikuluotausjärjestelmä, jolla se pystyy tutkimaan merenpohjaa.

-Ainahan kaikki on mahdollista, mutta ainakin nopeasti katsottuna alus on aivan normaali, samantyyppisessä aluksessa päällikkönä toiminut Pasanen sanoo.

-Käyttötarkoituksia on tietysti monia. Aluksen omistaja tai rahtaaja käyttävät alusta tarpeittensa mukaan.

Meriliikennettä seuraavassa MarineTraffic -nettipalvelussa Professor Logatshevin sijainti ei keskiviikkona päivällä näkynyt.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme