Mainos
Mainos

Suomalaisdiplomaatti: Kabulin isku kiristää ilmapiiriä

Afganistanin tilannetta hyvin tunteva suomalaisdiplomaatti arvioi Kabulin iskun kiristävän kaupungin ilmapiiriä.

– Eikä se ole muutoinkaan ulkomaisen siviilihenkilöstön näkökulmasta helppo paikka olla, elää ja työskennellä, kuvaa ulkoministeriön Aasia-yksikön varapäällikkö Olli Ruohomäki STT:lle.

Ruohomäki tuntee eilisessä iskussa tuhoutuneen ravintolan ja sen omistajan, sillä hän on itsekin käynyt ravintolassa lukuisia kertoja. Hän luonnehtii sitä "aika hyvin vartioiduksi".

– Siellä (Kabulissa) on kourallinen ravintoloita, joissa kansainvälinen henkilöstö voi käydä, ja tämä oli yksi niistä.

Kerta ei ollut vuosien varrella ensimmäinen, kun Kabulissa isketään paikkaan, jossa liikkuu paljon väkeä. Eilinen isku oli kuitenkin Ruohomäen mukaan vuosikausiin suurin, joka on kohdistunut kansainväliseen siviilipuolen henkilöstöön.

Ruohomäki arvioi, että kaupungissa toimivat ulkomaiset organisaatiot ja suurlähetystöt joutuvat tarkastelemaan uudestaan sitä, missä henkilöstö voi Kabulissa liikkua.

– Ja liikkuminen on jo muutoinkin ollut hyvin rajoitettua virkatehtävien ulkopuolella.

Afganistanissa on Ruohomäen mukaan noin 200 suomalaista. Kabulissa heitä on kymmeniä. He ovat kansainvälisissä tehtävissä ja suurlähetystön palveluksessa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme