Mainos
Mainos

Suomalaiselle Greenpeace-aktivistille syyte merirosvoudesta

Venäjällä on luettu syytteet merirosvouksesta suomalaiselle Sini Saarelalle ja neljälle muulle Greenpeace-aktivistille. Muut syytteen saaneet ovat Britanniasta, Brasiliasta ja Venäjältä, ja yhdellä on Ruotsin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuus.

Tutkintaviranomaiset eivät ole tarkemmin kommentoineet Murmanskissa luettujen syytteiden yksityiskohtia.

Greenpeacen edustajat tuomitsivat syytteet.

– Pidämme näitä syytöksiä täysin perusteettomina ja laittomina. Aktivistiemme tarkoitus ei ollut vallata kenenkään omaisuutta eikä mitään rikosta tapahtunut, kommentoi Venäjän Greenpeacen edustaja, juristi Mihail Kreindlin Interfaxille.

Venäjällä merirosvoudesta voidaan määrätä enimmillään 15 vuotta vankeutta.

Aktivistit pidätettiin viime viikolla, kun he osoittivat mieltään Petshoranmerellä Venäjän Arktiksella. Saarela ja toinen aktivisti yrittivät nousta öljynporauslautalle.

Mielenilmauksen vuoksi on vangittu kaikkiaan 30 ihmistä, jotka tulevat 18 maasta. Heidät on sijoitettu tutkintavankiloihin Murmanskiin ja Apatiitin kaupunkeihin Luoteis-Venäjälle.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme