Mainos
Mainos

Suomalaisen ihmisoikeusjärjestön tutkijaa uhkaa Thaimaan vankila: "Ei mitään perusteita"

Suomalaisen ihmisoikeusjärjestö Finnwatchin tutkija Andy Hall on yhä syytettynä Thaimaassa. Finnwatch vaatii perusteettoman häirinnän lopettamista, järjestö kirjoittaa tiedotteessaan.

Brittiläinen tutkija Andy Hall on Finnwatchin mukaan ollut Thaimaassa selvittämässä vakavia ihmisoikeusloukkauksia Natural Fruitin ananasmehutehtaalla. Vuonna 2013 Finnwatch julkaisi tuloksista raportin "Halvalla on hintansa".

Vastineeksi Natural Fruit nosti useita rikos- ja siviilioikeuskanteita Hallia vastaan. Huomenna on viimeinen esikäsittely Hallia vastaan nostetuista kunnianloukkaus- ja tietokonerikossyytöksistä.

Nyt huolena on, että Thaimaan valtion yleinen syyttäjä veisi huomenna uudelleen käsittelyyn tuomioistuimen jo kertaalleen hylkäämän ensimmäisen Hallia vastaan nostetun oikeusjutun.

– Yleisen syyttäjän valitukseen jo hylätystä oikeusjutusta ei ole mitään perusteita. Thaimaa jatkaa aktiivista ihmisoikeuspuolustajan häirintää tuomioistuimen ratkaisusta huolimatta ja vastoin sen kansainvälisiä sananvapautta koskevia sitoumuksia, sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala tiedotteessa.

Finnwatchin tukena vapautusvaatimuksissa on lähes 30 järjestöä ympäri maailman. Joukossa on myös kotimaisia järjestöjä, kuten Palvelualojen ammattiliitto ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto.

Brittiläinen Andy Hall, mikäli hänet tuomitaan, saattaa saada jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen. Huomenna selviää, nostetaanko Hallia vastaan syyte. Jos niin käy, tutkija pidätetään takuukäsittelyn ajaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme