Mainos
Mainos

Suomalaiset varoivat pommi-iskuja Kabulissa

Afganistanissa on tehty useita terrori-iskuja eri puolilla maata. Pääkaupungissa Kabulissa hyökkäykset ovat kohdistuneet muun muassa lähetystöalueelle ja maan parlamenttiin.

Suomen suurlähetystö Kabulin lähetystöalueella oli tunnin ajan hyökkäysten keskellä. Suurlähettiläs Pauli Järvenpää kertoi puhelimitse Kabulista, että pari räjähdystä oli niin kovia, että ne tärisyttivät rakennusta ja panivat ikkunat helisemään.

Henkilökunta hakeutui pahimman ajaksi turvalliseen tilaan ja varustautui luotiliiveillä ja kypärillä.

Lähetystön saamien tietojen mukaan Afganistanissa asuvat suomalaiset eivät olleet joutuneet vaaratilanteisiin.

–Tiesimme heti, mistä oli kyse, kun kuulimme laukaukset. Laitoimme heti turvavarusteet päälle, Järvenpää kertoo MTV3 Uutisille.

Suomen suurlähetystö sijaitsee alueella, jossa on useita muitakin lähetystöjä. Ainakin Saksan lähetystön kerrottiin saaneen vaurioita tulituksessa.

Taleban-liike on ilmoittanut tehneensä hyökkäykset. Liikkeen mukaan sen pääkohteina olivat Saksan ja Britannian suurlähetystöt ja Naton Isaf-joukkojen päämaja.

Hyökkääjät yrittivät tunkeutua myös parlamenttirakennukseen, mutta turvallisuusjoukot torjuivat hyökkäyksen ja surmasivat kaksi hyökkääjää.

Hyökkäyksiä on tehty myös maakunnissa: Logarissa kohteena olivat hallitusrakennukset ja Paktiassa hyökättiin poliisin tiloihin. Jalalabadin lentokentällä itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme