Mainos
Mainos

Suomalaisfirmat sivuun Irakin tarjouskilpailusta

Suomalaiset yritykset voivat kuitenkin toimia amerikkalaisten alihankkijoina.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on käynnistänyt tarjouskilpailun kaikkiaan 18,6 miljardin dollarin arvoisista Irakin jälleenrakennushankkeista. 26 jaossa olevaa hanketta vaihtelevat Irakin armeijan varustamisesta maan terveyspalvelujen kehittämiseen.

Varapuolustusministeri Paul Wolfowitzin julkistama muistio sisältää myös listan maista, joiden yritykset saavat osallistua kilpailuun. Irakin liittoumassa tavalla tai toisella mukana olevan 63 maan listalla ovat muun muassa Baltian maat, Norja ja Tanska. Suomi ja Ruotsi puuttuvat listalta, samoin kuin Ranska, Saksa ja Venäjä.

Yhdysvaltain kongressissa on talvesta lähtien vaadittu, etteivät Irakin sotaa vastustaneiden maiden yritykset saa hyötyä amerikkalaisten veronmaksajien rahoittamista hankkeista. Suomalaiset yritykset voivat kuitenkin toimia amerikkalaisten alihankkijoina.

Kielto ei koske lainkaan Madridin kokouksessa luvattua 13 miljardin dollarin suuruista kansainvälistä tukea Irakille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme