Mainos
Mainos

Suomalaisittain ruotsia puhuneet huijarit varastivat Annelin, 81, rahat Tukholmassa – pitkään odotettu matka jäi tekemättä

Anneli Roivas luuli avanneen kotiovensa Tukholmassa kummipojalleen Yrjölle. Sisään astuikin kaksi tuntematonta miestä, jotka ryöstivät 81-vuotiaan naisen matkakassan.

– Olin seitsemännessä taivaassa koska olisin tapaamassa siskonpoikani. Melkein tanssin, Roivas kertoo Aftonbladetissa. Tyttärenpoika Yrjö asuu Helsingissä.

Viime lokakuussa Roivaksen puhelin soi. Suomalaisittain ruotsia puhunut henkilö kysyi, tunteeko Roivas hänet.

"Yrjö" halusi lainata rahaa

Roivas epäili hieman, mutta kysyi että onko se Yrjö. Kyllä on, mies vastasi, ja sanoi olevansa parhaillaan Tukholmassa. Hänen pitäisi saada lainattua hieman rahaa, ja kysyi Roivakselta, voisiko kaksi hänen ystäväänsä tulla käymään.

– Melkein itkin onnesta. Ainoa ajatukseni oli, että tapaisin Yrjön, ja tekisin meille kaikille neljälle voileivät.

Ovikello soi. Roivas päästi sisään kaksi miestä. Näkövammaisena hän ei nähnyt kunnolla sisään tulleita henkilöitä.

Miehet poistuivat juoksujalkaa 

Toinen heistä istui Roivaksen kanssa keittiössä juttelemassa, toinen kierteli asunnossa. Yhtäkkiä miehet sanoivat, että on aika lähteä, ja he poistuivat juoksujalkaa.

Pian Roivakselle valkeni karmea totuus. Miehet olivat varastaneet hänen arvoesineensä ja yli 70 000 kruunua käteistä. Jäljelle jäi 13 kruunua. 

– Olin täysin lamautunut, olin sokissa, Roivas kuvailee. Hän soitti veljenpojalleen Helsinkiin, joka oli juuri syömässä.

Säästi vuosia Teneriffan-matkaan 

Roivas oli säästänyt vuosia päästäkseen lomalle Teneriffalle ja saamaan lämpöhoitoa koukkuisiin sormiinsa.

– Siellä etelän lämmössä ne olisivat suoristuneet. 

Roivaksen piti matkustaa jo viime vuonna, ja hän oli nostanut pankista rahansa käteiseksi. Mutta vain päiviä ennen lähtöä lääkäri kertoi, että hänellä on pitkälle edennyt syöpä. Kaksi leikkausta kuitenkin paransi hänet, ja matkaan oli taas tarkoitus lähteä.

Ryöstö järkytti Roivasta pahoin. Hän ei enää vastaa soittoihin tuntemattomista numeroista, ei avaa ovea koputuksiin ja vetää verhot kiinni heti pimeän tultua. 

Vakuutusyhtiö ei korvaa

Vakuutusyhtiö ei aio korvata menetystä, koska Roivas oli päästänyt itse henkilöt sisään. Poliisi kävi paikalla, mutta ei löytänyt johtolankoja, ei edes dna-näytteitä. Tuntemattoman miehen puhelinsoittokaan ei jättänyt jälkiä. 

– Monia hävettää tällainen asia, minuakin, mutta siitä täytyy puhua, jotta muut välttyvät tällaiselta, koska en löydä sanoja kuvaamaan miltä tämä tuntuu.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme