Mainos
Mainos

Suomalaisjuoksija: Tässä lajissa on pysynyt vielä viattomuus

Bostonin maratonille vuonna 2011 osallistunut juoksija kuvaa räjähdysten tapahtumapaikkaa väkitiiviiksi alueeksi.

– Etenkin kärkijuoksijoiden saapuessa katsojat ovat tiiviissä tilassa, paikalla on helposti satojakin ihmisiä. Samalla alueella ovat myös huoltotilat ja bussit, kuvailee Jyrki Ruohomäki Jyväskylästä.

Hän seurasi maratonina suorana lähetyksenä netistä. Hänen seuraamansa lähetys oli jo lakannut, kun sosiaalisesta mediasta alkoi tulvia hälyttäviä viestejä. Kymmenkunta Ruohomäen kaveria on mukana kilpailussa.

– Ihmiset alkoivat lähetellä toisilleen viestejä, joissa kysyttiin, "oletko kunnossa". Asioita on kuultu tutun tuttujen kautta eikä varmasti voi vielä sanoa, mutta vaikuttaisi siltä, ettei kukaan ole loukkaantunut, Ruohomäki sanoo.

Hän on osallistunut useisiin juoksukilpailuihin Yhdysvalloissa ja esimerkiksi New Yorkissa turvajärjestelyihin on ajoittain kiinnitetty erityishuomiota. Suurimmilta osin tapahtumat on kuitenkin vedetty läpi kevyin turvajärjestelyin.

– Tässä lajissa on pysynyt vielä viattomuus, Ruohomäki toteaa.

Bostonin maratonille on tapahtuman verkkosivujen mukaan rekisteröitynyt 17 suomalaisjuoksijaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme