Mainos
Mainos

Suomalaiskapteeni: USA iskee Syyriaan todennäköisesti mereltä

Kapteeni Olli Teirilä maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta sanoo Yhdysvaltojen hyökkäyksen Syyriaan olevan entistä todennäköisempi.

– Alueelta on tullut viitteitä ja Yhdysvaltojen suunnasta on myös ilmoitettu, että iskut tehtäisiin laivaston toimesta ohjuksilla Syyrian alueelle, sanoi Teirilä MTV3:n Huomenta Suomessa.

Teirilä sanoo Yhdysvaltojen mahdollisen hyökkäyksen kohdistuvan todennäköisesti Syyrian hallinnon asevoimien tukikohtiin ja johtamiskeskuksiin rangaistuksena väitetystä kemiallisten aseiden käytöstä.

– Todennäköisesti hyökätään myös niihin paikkoihin, joissa kemiallisten aseiden levittämiseen tarkoitettua kalustoa käytetään.

Teirilä pitää Britannian mukaantuloa todennäköisenä.

– Britannia päättää tänään tai huomenna millä tavalla osallistuvat, jos osallistuvat. Mutta kun katsoo miten aiemmin on käynyt, niin Britannia on ollut vastaavissa Yhdysvaltojen rinnalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme