Mainos
Mainos

Suomalaiskirkkojen koskettava kellotempaus uutinen myös maailmalla – BBC: Myös kirkko Lontoossa osallistuu

Suomalaisseurakuntien saattokellojen soitto on noussut uutiseksi myös Britanniassa. BBC kertoo tempauksesta verkkosivuillaan.

Kymmenissä seurakunnissa soitetaan kirkonkelloja päivittäin Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. MTV Uutiset oli paikalla eilen Kallion kirkolla, kun saattokellot kajahtivat iltapäivän harmaudessa. Yllä olevalla videolla kuullaan kellojen lisäksi idean isän, Kallion seurakunnan kirkkoherran Teemu Laajasalon ajatuksia Alepposta ja seurakuntien osallistumisesta.

Helsinkiläinen Kallion seurakunta aloitti kellojen soiton eilen, ja nyt kampanjaan on liittynyt jo yli 200 seurakuntaa eri puolilta Suomea. BBC:n mukaan myös Lontoon suomalainen seurakunta soittaa kelloja päivittäin kello 17. Samoin Uppsalassa Ruotsissa kirkonkellot kumautelevat samaan aikaan.

Laajasalo kertoo, että kampanjan tarkoituksena on saattaa Aleppon pommitusten keskellä elävien tilanne laajempaan huomioon.

– Ajattelen, että Aleppo on jollain tavalla symboli. Ensinnäkin tiedämme mitä siellä tapahtuu. Tunnemme, että se on väärin ja samanaikaisesti meidän tekee mieli nostaa kädet ylös. Tajuamme, että tätä [tilannetta] ei ihan hetkessä ratkaista. Se on aika lohduton juttu ja siinä mielessä asia, jolle haluamme huomiota, Laajasalo kertoi eilen MTV Uutisille.

Kampanjaan osallistuvissa seurakunnissa kirkkojen torneista soitetaan niin sanottu saattosoitto.

– Kirkonkellojen soitto yleisesti on herätys tai kutsu, mutta toisaalta saattokello on luonteeltaan vielä sopivampi ja erityisempi tähän. Saattokelloja soitetaan silloin kun ruumista kannetaan kirkosta ulos tai kappelista avoimeen hautaan. Ajattelen että tälläkin hetkellä aika monet hautajaiset ja saattokellojen soitot Aleppossa toteutuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme