Mainos
Mainos

Suomalaisliikemies pysäytti aseistautuneen ryöstäjän Texasissa

Texasin Houstonin Bellairin kaupunginosassa asuva suomalaisliikemies Riku Melartin on naapurustonsa sankari.

15 vuotta Yhdysvalloissa asunut Melartin pysäytti maanantaiaamuna aseistetun ryöstäjän. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

KHOU11-televisiokanavalle antamassaan haastattelussa Melartin kertoo heränneensä aamulla talonsa ulkopuolelta kuuluviin huutoihin. Hän otti aseensa ja meni ulos tutkimaan tilannetta.

Autolla liikkunut porukka oli hetkeä aiemmin ryöstänyt hänen naapurinsa, ja yksi epäillyistä oli lähtenyt karkuun juosten. Ulkona Melartin kertoo nähneensä miehen juoksevan nurmikon poikki kohti hänen naapurinsa, 89-vuotiaan Rudyn taloa.

– Pelkäsin, että hän linnoittautuu Rudyn taloon, joten huusin hänelle, seis tai ammun. Ammuin yhden laukauksen maahan ja menin talon kulman taakse, koska en tiennyt, oliko hän aseistautunut.

Pian Melartin huomasi, että 20-vuotias epäilty nosti kätensä ilmaan. Melartin istui miehen päällä niin kauan, kunnes poliisit tulivat paikalle.

Nuorta miestä epäillään törkeästä ryöstöstä.

Paikallinen apulaispoliisipäällikkö Byron Holloway kehui Melartinin toimintaa KHOU11-kanavalle.

– En tiedä, olisimmeko voineet tehdä pidätystä ilman, että tämä kansalainen olisi puuttunut asiaan, Holloway totesi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme