Mainos
Mainos

Suomalaismatkailija Gambiassa: Paikalliset peloissaan, turistit pysyvät hotellialueilla

Gambiassa turistialueet ovat hiljentyneet ja paikalliset selvästi peloissaan, kertoo poliittiseen kriisiin ajautuneessa maassa lomaileva suomalaisturisti STT:lle.

Bakaun alueella lomailevan naisen mukaan tilanne on ollut rauhallinen, mutta ravintolat ja liikkeet ovat sulkeneet oviaan ja kaduilla partioi aseistautuneita sotilaita, jotka käännyttävät tapaamansa turistit takaisin hotellialueille.

Matkailijan mukaan gambialaisia on lähtenyt naapurimaa Senegalin puolelle.

– Maanantaina lautta Bakausta Barraan oli aivan täynnä matkustajia. Paikalliset pelkäävät ja lähtevät karkuun Senegalin puolelle. Paikallisilla oli mukanaan isoja matkalaukkuja ja perhe.

Suomalaisturistit on määrä lennättää pois Gambiasta tänään.

Gambia ajautui kriisiin sen jälkeen, kun vaalit hävinnyt presidentti Yahya Jammeh kieltäytyi astumasta syrjään. Uusi presidentti Adama Barrow vannoi jo virkavalansa torstaina.

Senegal ilmoitti jo aiemmin olevansa valmis puuttumaan naapurimaan tilanteeseen, jos se uhkaa kärjistyä. Maan joukkoja on ylittänyt rajan Gambiaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme