Mainos
Mainos

Suomalaismatkustaja: Laivaturman jälkihoito surkeaa

Pienen Giglio Porton 1500 asukkaan kylän satamalaiturin tilat eivät riittäneet, kun loistoristeilijä Costa Concordian matkustajat ja miehistö evakuoitiin kylän laitureille. Ihmiset joutuivat odottamaan jatkoevakuointia mantereelle väentungoksessa.

– Hiljaisessa satamakylässä asui korkeintaan reilu tuhat ihmistä ja yhtäkkiä meitä oli siellä yli 4000 laiturilla, turma-aluksen suomalaismatkustaja Jan Mosander kertoo.

– Odottelimme pienessä satamassa viitisen tuntia, kunnes meidät kuljetettiin yhteysveneillä mantereelle.

Mantereen puolella matkustajat saivat viimein tarvitsemaansa apua.

– Mantereella tilanne oli hyvin organisoitu poliisikunnan ja merivoimien puolesta. Punainen risti oli paikalla ja loukkaantuneita hoidettiin heti satamassa. Myös ambulansseja oli varattu niitä tarvitseville, Mosander sanoo.

Kaaos pääkonttorissa

Matkustajat siirrettiin aamuviideltä paikallista aikaa busseihin kohti varustamon pääkonttoria Savonaa.

– Saavuimme paikalle puolen päivän aikaan ja sama täydellinen epäjärjestys, joka vallitsi laivalla, vallitsi myös pääkonttorissa, Mosander toteaa.

Matkustajille luvattiin etukäteen mahdollisuus nukkua sekä ohjeet jatkosta.

– Vaikka heillä oli 15 tuntia aikaa järjestää asiat, paikalla vallitsi totaalinen kaaos. Henkilöstä eivät olleet saaneet riittävää tietoa onnettomuudesta, eivätkä olleet ajan tasalla, Mosander sanoo.

– Asioiden järjestäminen heidän tiloissa tuntui ajanhukalta ja päätimme lähteä omatoimisesti järjestelemään asioitamme. Emme ole kuullet heistä tämän jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme