Mainos
Mainos

Suomalaismies varasti kännykän Thaimaassa – vuosi vankeutta

Avustajan mukaan mies olisi välttänyt vankilan noin 250 eurolla.

Suomalaismiestä avustaneen Jouni Ollilan mukaan mies tuomittiin vuodeksi vankeuteen kännykkävarkaudesta. Tuomio annettiin viime vuoden syyskuussa.

Tuomiotaan mies istuu Pattayan poliisivankilassa Nongplalaissa, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pattayalta.

– Tuossa vankilassa istutaan pienet tuomiot aina noin kolmeen vuoteen asti.

Ollilan mukaan mies olisi saanut Suomessa tuomion näpistyksestä. Thaimaassa näpistystä ja varkautta ei kuitenkaan rikoslaissa ole eroteltu. Suomessa näpistyksestä saa sakkoja.

– Mies on surullinen tapaus, vähän elämän huonosti kohtelema. Ilmeisesti hän on pelannut korttinsa niin, etteivät ystävät ja perhe halua auttaa. Hän oli pienen huijauksen uhrina joutunut Pattayalle, ja rahoittaakseen muutaman päivän olemistaan ennen kotiinlähtöään, hän teki elämänsä virheen ja varasti kännykän, Ollila kertaa miehen tarinaa.

Ollila sanoo, että miehen tilanteen tekee entistä surkeammaksi se, ettei hän puhu suomen lisäksi muita kieliä.

– Kielitaidottomana hän ei pystynyt puolustautumaan oikeudessa, joten hän sai maksimituomion. Hän olisi thaimaalaiseen tapaan selvinnyt tilanteesta rahalla, noin 10 000 bahtilla (noin 270 euroa). Jos hän olisi maksanut, niin olisi unohdettu aikaa sitten, mutta miehellä ei ollut yhtään rahaa.

Ulkoasiainministeriöstä yksittäistapausta ei kommentoida MTV Uutisille. Ministeriön mukaan Thaimaan vankiloissa ja karkotuskeskuksissa on noin kymmenkunta suomalaista. 

Jutusta korjattu tuomion antoajankohtaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme