Mainos
Mainos

Suomalaisnainen tapahtumien keskeltä MTV:lle: "Ketään ei saanut jättää ulos"

Kansainvälisen konferenssiporukan illanvietto muuttui kaoottiseksi, kun hälytysajoneuvojen sireenit alkoivat ulvoa.

Matkailuyrittäjä Aino Tanhua oli ravintolan terassilla vain noin kilometrin päässä Bataclan-teatterista, kun terrori-iskut tapahtuivat. Hän oli ainut suomalainen seurueessa, joka oli saapunut Pariisiin Airbnb-konferenssiin.

– Ulkona alkoi mennä paljon autoja sireenit ulvoen. Emme reagoineet sen enempää, kunnes ravintolahenkilökunta tuli käskemään meidät sisälle.

Henkilökunta oli saanut poliisilta ohjeen, ettei ketään saa jättää ulos.

– Kun meidät pyydettiin sisälle, sanottiin että ”shootings”. Pikku hiljaa alkoi selvitä, mitä ihan lähellä tapahtui.

Seurueessa olleet ranskalaiset kaivoivat tietoja tapahtumista älypuhelimillaan. He myös puhuivat puhelimessa taukoamatta läheisilleen ja selvittivät, että kaikki olivat hengissä ja vahingoittumattomana.

– Vaikka ravintola oli juuri menossa kiinni, olimme kaikki siellä reilun tunnin ajan odottamassa uutisia. Tunnin päästä henkilökunta sanoi, että poliisi on käskenyt heitä sulkemaan ravintolan. Menimme sitten toiseen ravintolaan hetkeksi. Mietimme, että uskaltaako mennä metrolla tai saako kaupungista taksia.

Lopulta selvisi, että metrolinjoista vain yksi oli suljettu. Kun muutkin näyttivät käyttävän metroa normaalisti, myös suomalaisnaisen seurue uskaltautui matkustamaan sillä kotiin.

Kaduilla oli iskujen jälkeen erittäin hiljaista.

– Kukaan ei oikein puhunut mitään. Kaikki kävelivät määrätietoisesti siihen suuntaan, mihin oli menossa. Ilmasta huomasi, että jotain isoa on tapahtunut.

Lopulta Tanhua pääsi turvallisesti majapaikkaansa pariisilaisasuntoon, jonka hän oli vuokrannut itselleen konferenssimatkaa varten.

Hän toivoo pääsevänsä huomenna lentämään kotiin pienen lapsensa luo.

– En ole saanut mitään tietoa lennoista. Eilen huomasin, että ainakin yksi lentokenttä on suljettu.

Tanhuan mukaan ajatukset pyörivät tällä hetkellä lähinnä käytännön asioissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme