Mainos
Mainos

Suomalaisopiskelija New Yorkissa: Tämä on kuin aavekaupunki

New Yorkissa opiskeleva Laura Sundblad kuvailee kaupungin tunnelmaa aavemaiseksi. Julkisen liikenteen täydellinen pysähtyminen on muovannut kaupungin ilmettä rajulla kädellä.

– Täällä on ollut autiota. Itse asun tällaisessa opiskelija-asuntolassa, jossa sisällä on ollut mukava tunnelma, mutta ulkoa New York näyttää aavekaupungille. Lisäksi Manhattanille johtavissa joissakin tunneleissa on metrikaupalla vettä.

– En tiedä, milloin liikenne palaa normaaliksi. Liikenne on kuitenkin niin olennainen osa elämää täällä, kun kymmenen miljoonaa ihmistä käyttää julkista liikennettä päivittäin, Sundblad kertoo.

Manhattanin luoteisosassa asuvan Sundbladin mukaan hänen asuinalueellaan tuuli on nyt rauhoittunut, mutta vettä sataa edelleen.

Sundblad varautui supermyrskyyn hyvissä ajoin, vaikka hänen asuinalueensa säästyikin tulvilta.

– Kävin ostamassa ruokaa ja valmistauduin sillä lailla, että oli riittävästi kynttilöitä, vettä ja pysyin sisätiloissa sunnuntaista asti. Yliopisto oli kiinni eilen ja tänään, minkä lisäksi metrot ja bussit eivät ole kulkeneet, Sundblad selvittää.

Hänen arvionsa mukaan ulos uskaltautuu jo mennä. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on julistanut New Yorkin ja New Jerseyn osavaltiot katastrofialueeksi Sandy-hirmumyrskyn jäljiltä. Uhrien auttamiseen voidaan näin myöntää liittovaltion varoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme