Mainos
Mainos

Suomalaispataljoona etsii sinkoiskun tekijöitä Kosovossa

Kosovolaiset ovat arvostelleet suomalaisia rauhanturvaajia viimeöisen sinkoiskun vuoksi. Asukkaat haluavat tietää, miksi suomalaiset eivät suojelleet serbejä kuljettanutta bussia. Bussi joutui sinkoiskun kohteeksi suomalaisten Kfor-joukkojen tarkastuspisteen lähellä.

Suomalaisjoukkojen tiedottajan, luutnantti Timo Karvisen mukaan rauhanturvaajia ei riitä kaikkien bussien saattamiseen. Joukot saattavat päivittäin useita bussilinjoja ja koulukuljetuksia mutta monta kertaa päivässä kulkevien reittien valvomiseen ei väkeä riitä.

Sinkoiskun tekijöitä ei ole vielä saatu kiinni. Suomalaiset rauhanturvaajat ovat osallistuneet rikollisten etsintöihin Kosovossa. Suomalaisten rauhaturvaajien tiedottajan, luutnantti Timo Karvisen mukaan rauhanturvaajat ovat sulkeneet teitä ja pystyttäneet liikenteen tarkastuspisteitä heti iskun jälkeen. Suomalaispioneerit puolestaan tarkastavat maastoa.

Välikohtaus sattui illansuussa lähellä Lipljanin kaupunkia Kosovossa, kun kolme hieman yli 20-vuotiasta miestä ampui kahdesti kohti bussia kertasingoilla noin sadan metrin etäisyydeltä. Tämän jälkeen he pakenivat paikalta henkilöautolla. Bussi, jossa oli noin 80 ihmistä, jatkoi matkaansa. Kukaan ei loukkaantunut. Välikohtaus tapahtui noin 700 metrin päässä suomalaisten Kfor-joukkojen tarkastuspisteestä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme