Mainos
Mainos

Suomalaispilottia syytetään rahanpesusta – kuljetti 900 000 dollaria käteistä

Oikeus kuuli eilen rahanpesusta Australiassa syytettyä suomalaispilottia.

Finnairin 36-vuotias pilotti  ja hänen vaimonsa pidätettiin viime vuonna hotellissa Australiassa Melbournessa. Pariskunnalla oli mukanaan matkalaukku, jossa he kuljettivat 900 000 dollaria käteistä rahaa.

Pilotin vaimo, jolla on ABC Newsin mukaan yhteyksiä venäläisiin öljy- ja kaasuyrityksiin sekä kiinalaisiin rakennuttajiin, kärsii jo 13 kuukauden vankeustuomiota.

Pilotti on kertonut vaimonsa organisoineen rahanpesua. Hän on kiistänyt tienneensä rahoista ennen saapumistaan Australiaan ja kertonut luulleensa rahojen kuuluvan hänen vaimolleen.

Oikeudessa kuitenkin todettiin ABC Newsin mukaan, että suomalaislentäjä oli lähettänyt Hong Kongissa tekstiviestejä, jotka viittasivat tapaukseen. Viesteissä kerrottiin, että Hong Kongissa hotelliin jätetty ”rahanlaskin” oli tarkoitus kuljettaa Australiaan.

Poliisille lentäjä kertoi olleensa Australiassa ”ikään kuin häämatkalla.” Pariskunta pidätettiin päivää ennen kuin heidän oli tarkoitus poistua maasta.

Suomalaisen lentäjän tuomio kuullaan ensi viikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme