Mainos
Mainos

Suomalaispoliiseja lähetetään Kreikkaan avustamaan pakolaiskriisissä

Suomi lähettää Kreikkaan virka-apua pakolaiskriisin hoitoon sekä maahanmuuttoviranomaisten että poliisien muodossa.

Suomalaispoliisien asiantuntija-apua on pyydetty lähinnä palautusprosessiin ja turvapaikanhakijoiden rekisteröinnin jälkeiseen puhutteluun, poliisiylitarkastaja Kalle Puhalainen kertoo. Apua on pyydetty myös saattotehtäviin, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita pakolaisia palautetaan takaisin kotimaihinsa.

Puhalaisen mukaan suomalaisavun käyttäminen tähän ei kuitenkaan ole järkevää.

– Koska Suomen poliisi on yksi Euroopan, ellei maailman parhaiten koulutettuja, näen järkevämmäksi, että me lähetämme nimenomaan rikostutkintakokemusta omaavia henkilöitä selvittelemään ja puhuttelemaan maahan tulleita, Puhalainen kertoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Selvitystyön kautta pyritään selkiyttämään kuvaa laittomasta maahanmuutosta.

– Minkälaisia henkilöitä tulee, mitkä ovat mahdolliset järjestäjätahot ja reitit. Jopa sitä, kuinka paljon potentiaalista vaaraa Euroopan sisäiselle turvallisuudelle näissä maahantulijoissa voi olla, Puhalainen selvensi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot