Mainos
Mainos

Suomalaispoliitikot: Uudet vaalit sotkivat Britannian tilannetta entisestään

Suomalaispoliitikoiden mielestä Britannian ennenaikaiset parlamenttivaalit lisäsivät maan ongelmia sen sijaan, että ne olisivat selkiyttäneet tilannetta.

Avoimia kysymyksiä ovat muun muassa vaaleilla kansan luottamusta hakeneen Theresa Mayn jatko pääministerinä ja tulevat Brexit-neuvottelut, joiden on ollut määrä alkaa heti vaalien jälkeen.

Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen ja perussuomalaisten europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner pitävät päästöstä vaalien järjestämistä vakavana arviointivirheenä konservatiivijohtajalta.

Salolainen epäilee, että neuvotteluja ei saada käydyksi suunnitellusti kahdessa vuodessa.

– Katsoin eilen läpi kaikki asiat, jotka pitää neuvotella. Se on valtava lista asioita: kauppaneuvottelut, talousasiat, EU- ja brittikansalaisten asema molemmilla puolilla, sosiaaliset kysymykset, koulutuskysymykset. En jaksa uskoa, että näissä oloissa riittävät edes ne 2 vuotta, joka on varattu neuvotteluille, kun emme me tiedä, ketkä neuvottelevat, Salolainen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Ruohonen-Lernerin mukaan britit saattavat jopa äänestää vielä uudelleen EU-erosta.

– Kaikki on mahdollista, Ruohonen-Lerner arvioi.

Ruohonen-Lerner muistuttaa, että britit eivät pääse myöskään EU-maksuista eroon niin nopeasti kuin ovat ehkä kuvitelleet.

– Britit joutuvat joka tapauksessa maksamaan (EU:lle) vielä merkittäviä summia tulevina vuosina sen takia, että heillä on eläkevastuita ja muita vastuita, joihin he ovat menneet pistämään nimensä. On hyvin mielenkiintoista nähdä sitten, kun neuvotteluissa päästään eteenpäin, että kuinka käy. Sekin on mahdollista, ettei saada neuvottelutulosta ja lähdetään ilman sopimusta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme