Mainos
Mainos

MTV Uutiset paikalla: Suomalaissukeltajien ruumiiden nosto alkaa

Pluran luolastossa Pohjois-Norjassa Mo I Ranan pohjoispuolella menehtyneiden kahden suomalaissukeltajan nosto-operaatio alkaa tänään. MTV Uutiset on paikalla.

Media päästetään alueelle puolelta päivin runsaan tunnin ajaksi. 

Onnettomuuspaikalle siirrytään poliisin järjestämässä  pikkubussissa. Toimittajien ja kuvausryhmien autot on jätettävä läheisen kaupan edustalle, koska tie perille on kuoppainen ja kapea. 

Poliisin eristämällä alueella sallitaan luolaston molempien suuaukkojen kuvaaminen vierailun aikana. Poliisin ja Oslon palolaitoksen edustajat kertovat medialle paikan päällä, millä tavalla nostoyritys käytännössä tehdään. Brittiläiset sukeltajat eivät anna haastatteluja. Poliisi korostaa tiedotteessaan myös, että alue on matkapuhelinverkon kantaman ulkopuolella.

Erittäin vaikeaksi ennakoitua nostoyritystä on valmisteltu huolella. Uhrit ovat noin 130 metrin syvyydessä. 

- Tärkeintä on taata sukeltajien turvallisuus, jotta uusilta ihmisuhreilta vältytään. Operaatio kestää useita päiviä, ja se on jaettu useisiin vaiheisiin, kertoo Mosjön poliisin tiedottaja Mette Horsberg

Mo I Ranassa vallitsee kirpeä, kirkas pakkassää, joka helpottaa toimittajien ja kuvaajien liikkumista maastossa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme