Mainos
Mainos

Suomalaistaustainen nainen on matkalla kohti Valkoista taloa – "Yksi parhaista varainhankkijoista"

Suomalaistaustainen Heidi Cruz on askeleen lähempänä Valkoista taloa.

Hänen miehensä, republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Ted Cruz voitti Iowan esivaalin tänään yli 27 prosentin osuudella. Seuraavat esivaalit ovat New Hampshiressa viikon kuluttua.

Jos Ted Cruz aikanaan valitaan republikaanien ehdokkaaksi ja voittaa vastustajansa presidentinvaalissa myöhemmin tänä vuonna, tulisi Heidi Cruzista ”First lady” ja Valkoisen talon ytimeen pääsisi suomalaista verta.

Heidi tapasi miehensä Ted Cruzin vuonna 2000. He menivät naimisiin seuraavana vuonna.

Sukujuuret Savossa

Heidi Cruz mainitsi viikonloppuna Helsingin Sanomien toimittajalle olevansa sukujuuriltaan suomalainen. Cruz sanoi isoisänsä olevan kotoisin Savonlinnasta.

Sanomalehti Itä-Savon mukaan Cruzin äidinisä oli nimeltään Olavi Rouhe. Lehden mukaan hän lähti Suomesta Kaliforniaan opiskelemaan lääketiedettä ja valmistui vuonna 1934.

Valmistumisen jälkeen hän teki lähetystyötä Kongossa yli 20 vuotta, minkä jälkeen hän toimi Kaliforniassa kirurgina 30 vuotta.

Olavin tytär, hammashygienisti Suzanne Nelson (os. Rouhe) meni naimisiin hammaslääkäri Peter Nelsonin kanssa. He olivat seitsemännen päivän adventisteja ja lähetystyöntekijöitä. Tytär Heidi syntyi San Luis Obispossa elokuussa 1972.

Heidi matkusti paljon vanhempiensa mukana lähetysmatkoilla Afrikassa. Washington Timesin mukaan matkat kohdistuivat Keniaan ja Nigeriaan. Lehden mukaan Heidin vanhemmat korostivat Heidille jo varhain kovan työnteon tärkeyttä.

Heidi sanoo aina itse tienneensä, että jokin julkisen palvelun työ olisi hänen kutsumuksensa.

Kiinnostui politiikasta 8-vuotiaana

Washington Postin mukaan Heidi Cruz osoitti kiinnostusta liikemaailmaan ja politiikaan jo hyvin nuoressa iässä.

Heidin äidin Suzannen mukaan Heidi innostui politiikasta 8-vuotiaana, kun perhe oli vierailulla pääkaupungissa Washingtonissa. Viidennellä luokalla hän ilmoitti haluavansa Harvardin yliopistoon.

Hänen unelmansa valmistua Harvard Business Schoolista toteutui vuonna 2000. Sitä ennen hän ehti opiskella liiketaloutta ja kansainvälisiä suhteita Claremont McKenna Collegessa sekä Strasbourgin ja Brysselin yliopistoissa.

Yksi parhaista varainhankkijoista

Heidi Cruz on työskennellyt muun muassa kehittyvien markkinoiden parissa J.P. Morganilla, George W. Bushin kampanjatoimistossa presidentinvaaleissa vuonna 2000, Bushin hallinnossa turvallisuusneuvoston Etelä-Amerikasta vastaavana johtajana ja Goldman Sachsilla.

Heidi Cruz on nyt sivussa suurpankin johtotehtävistä ja keskittyy aktiivisesti miehensä kampanjaan.

Washington Postin mukaan Heidi on yksi kampanjan parhaimmista varainhankkijoista.

Cruz on sanonut, että hän pyrkii soittamaan päivittäin 30 puhelua tavoitteenaan taivutella mahdollisia lahjoittajia miehensä kampanjalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme