Mainos
Mainos

Suomalaisten upottama sukellusvene löytyi

Sukellusvene Vetehisen upottama neuvostoliittolainen sukellusvene on löydetty Ruotsin rannikolta

Ahvenanmaalais-ruotsalainen sukeltajaryhmä on löytänyt Ruotsin rannikolta neuvostoliittolaisen sukellusveneen, jonka suomalaiset upottivat sodan aikana. Sukellusvene makaa meren pohjassa 136 metrin syvyydessä Grisslehamnin kaupungin ulkopuolella Ahvenanmeren länsirannalla. Se on suhteellisen hyvässä kunnossa.

Neuvostoliittolainen sukellusvene SC305 joutui vuonna 1942 meritaisteluun Suomen laivaston kanssa ja sai osuman. Meritaisteluun osallistui myös suomalainen sukellusvene Vetehinen, joka puski venäläissukellusveneen upoksiin. Taistelu käytiin kansainvälisellä merialueella, joka kuuluu nykyään Ruotsin aluevesiin.

SC305 sukellusvene.

Ahvenanmaalais-ruotsalainen sukeltajaryhmä paikallisti sukellusveneen viime syksynä. Viime kuussa varmistui, että kyseessä todella on sukellusryhmän etsimä SC305. Sukellusveneen paikallistaminen ja sen tunnistaminen vaativat ahkeraa uppoutumista Suomen sota-arkistoon. Sukeltajaryhmä on luovuttanut tiedot sukellusveneen sijainnista Ruotsin viranomaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme