Mainos
Mainos

Suomalaistoimittajan diktaattorikysymyksestä etusivun uutinen Turkissa

Suomalaistoimittajan presidentti Recep Tayyip Erdoganille osoittama kysymys on noussut etusivun uutiseksi Turkissa.

Yleisradion toimittaja Tom Kankkonen kysyi Erdoganilta eilen Ankarassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, mitä hän vastaa niille kansalaisille, jotka pelkäävät presidentin olevan viemässä maata kohti diktatuuria ja olleen jollakin tavalla tekemisissä lauantain terrori-iskun kanssa.   

Erdogania arvostellut sanomalehti Cumhuriyet on nostanut kysymyksen etusivunsa suurimmaksi uutiseksi. Etusivulla on pieni kuva myös suomalaistoimittajien kysymyksen esittäneestä Kankkosesta. Lisäksi muun muassa Hurriyet-sanomalehti uutisoi kysymyksen näyttävästi. Sen sijaan Erdogania tukevat lehdet ovat olleet selvästi pidättyväisempiä.  

Cumhuriyet tulkitsee, että Erdogan pystyi hädin tuskin peittämään suuttumustaan kysymyksestä. Presidentti vastasi ehkä korostetunkin hillitysti, että maassa, jossa olisi diktatuuri, ei voisi esittää tällaista kysymystä. Hän arvioi myös, että väitteitä esittävät Turkissa sellaiset tahot, jotka ovat menettäneet etuoikeuksiaan.   


Erdogan oli tiedotustilaisuudessa yhdessä Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa. Niinistö jatkaa tänään virallista vierailuaan Turkissa.  
Kankkonen itse kertoo saaneensa kysymyksestään paljon palautetta turkkilaisilta, myönteistä, mutta myös jonkin verran negatiivista varsinkin Twitterissä.  

– Jos turkkilainen toimittaja kysyisi saman, hän saattaisi menettää työpaikkansa tai jotakin pahempaa, Kankkonen sanoo viitaten toimittajia vastaan nostettuihin oikeusjuttuihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme