Mainos
Mainos

Suomalaisupseerit osallistuvat Irak-katsauksiin

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vahvistaa, että suomalaisupseereja on osallistunut Yhdysvaltain esikunnan Irak-katsauksiin.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja

Tuomiojan mukaan suomalaisupseerit ovat Yhdysvalloissa vain seuraamassa Irakin tilannetta ja hankkimassa tietoja. Tuomioja korosti Ylen aamu-tv:ssä, että upseereille ei ole annettu eikä olla antamassa mitään suunnittelutehtäviä.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti kirjoittivat ulkoministeriön salaiseen raporttiin viitaten, että suomalaiset yhteysupseerit osallistuisivat Yhdysvalloissa Irakin jälkihoidon suunnitteluun. Iltalehden mukaan raportissa esitellään Yhdysvaltain apulaispuolustusministerin sijaisen Ian Brzezinskin näkemyksiä, ja kuvataan Suomen ja Yhdysvaltain sotilassuhteita "erittäin hyviksi".

- Brzezinskin mukaan yhteysupseerien kaksoishatuttaminen osallistumaan myös Irakin jälkihoitoa (Phase IV) koskevaan suunnitteluun on hyvä ratkaisu. Yhdysvallat arvostaa Suomen valitsemaa toimintalinjaa, siteeraavat Iltapäivälehdet muistiota.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme