Mainos
Mainos

Suomella on huoltovastuu vaarallisesta turmatiestä

Nuijamaan ja Viipurin välisellä tiellä on sattunut vuosien varrella useita kuolemaan johtaneita kolareita, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä. 

Ministeriön toimistopäällikkö Seppo Kykkänen sanoo, että alun perin huoltotieksi rakennettu tie ei sovellu nykyiselle vilkkaalle kansainväliselle liikenteelle. 

Hänen mukaansa kapealla tiellä on monin paikoin huono näkyvyys eikä pientareita käytännössä ole. Tiellä myös ajetaan jatkuvasti ylinopeutta ja tehdään vaarallisia ohituksia. Tiellä on 60:n nopeusrajoitus.  

Suomella on huoltovastuu tiestä myös Saimaan kanavan Venäjän puoleisella alueella. Suomi on vuokrannut Saimaan kanavan Venäjältä. Tien huollosta vastaava viranomainen on Kaakkois-Suomen ely-keskus, joka ostaa huoltopalvelut suomalaisyritys NCC Roadsilta. 

Kykkänen kertoo, että tien kunnosta pidetään hyvää huolta. 

– Ongelma ei ole tien huolto, vaan ajokulttuuri, hän sanoo. 

Tiellä sattui tänään vakava liikenneturma, kun pikkubussi kolaroi puutavararekan kanssa. Onnettomuudessa kuoli kymmenen ihmistä. Kaikki kuolonuhrit olivat pikkubussissa.

Onnettomuuden aiheuttama liikennekatkos jatkuu toistaiseksi.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto suosittelee Venäjälle matkustavia valitsemaan mahdollisuuksien mukaan joko Imatran tai Vaalimaan rajanylityspaikan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme