Mainos
Mainos

Suomelta kaksi miljoonaa euroa Nepalin hätään

Suomi myöntää kaksi miljoonaa euroa Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseen. Suomi saattaa antaa vielä lisää apua, kun YK:n yhteisvetoomus valmistuu. 

Tuki kanavoidaan kotimaisten järjestöjen, Suomen Punaisen Ristin, Kirkon ulkomaanavun ja Pelastakaa lapset -järjestön kautta, ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan.  

Alustavien arvioiden mukaan maanjäristys vaikuttaa kahdeksan miljoonan ihmisen elämään. Heistä kaksi miljoonaa asuu pahimmin tuhoutuneilla alueilla. Suurimmat tarpeet ovat suojien järjestämisessä, lääkkeiden ja ensiapuvälineiden saatavuudessa, puhtaan veden ja sanitaation varmistamisessa sekä ruoka-avussa.  

Nepal kuuluu maailman alhaisimman kehityksen maihin ja on yksi Suomen kahdenvälisen kehitysyhteistyön pääkohdemaista. Suomella on kehitysyhteistyöhankkeita myös järistyksestä eniten kärsineellä seudulla. Suomen tukemat koulut on suljettu alustavasti viikoksi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot