Mainos
Mainos

Suomen kirkko paavin kanssa jumalanpalveluksessa: "Sotakirveet haudattu"

Lundin tuomiokirkossa järjestettävässä ekumeenisessa jumalanpalveluksessa on kutsuvieraita myös Suomesta. Paavin lisäksi kirkkoon on kutsuttu kolmisensataa ihmistä.

Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen odottelee yhdessä kollegoiden kanssa Lundin tuomiokirkon ovien aukeamista. Turvatoimet ovat tiukat, joten paikalla on oltava hyvissä ajoin ennen jumalanpalveluksen alkua.

– Kyllä tämä on suorastaan ainutlaatuinen tapahtuma, kuvailee Kääriäinen.

– Se, että paavi yhdessä Luterilaisen maailmanliiton kanssa tulee juhlimaan sitä, että ensi vuonna täyttyy 500 vuotta tästä reformaation eli uskonpuhdistuksen alkamisesta, ja nyt ollaan vanhat sotakirveet haudattu sillä tavalla, että voidaan viettää tällainen yhteinen muistojuhla.

Vaikka epävarma maailmantilanteessa yhteisöllisyys on tarpeen, kirkkojen välinen sovittelu on jatkunut nyt jo puoli vuosisataa.

– Ollaan käyty dialogia, joissa on käyty läpi niitä asioita, jotka ovat erottaneet luterilaista ja katolista kirkkoa. Yksi johtopäätös on ollut se, että on paljon enemmän sellaista joka yhdistää meitä kuin erottaa.

Jotkut opilliset kysymykset vielä hiertävät, mutta niihinkin etsitään ratkaisua.

– Niitä käydään nyt läpi hyvin tarkasti ja kummallakin puolella on halu jatkaa dialogia, Kääriäinen muotoilee.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme