Mainos
Mainos

Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistösihteeri: Mayn huono kampanja ei herättänyt luottamusta

Britannian pääministerin Theresa Mayn edustama konservatiivipuolue menetti vaaleissa enemmistön Britannian parlamentin alahuoneessa. Suomen-Lontoon suurlähetystön lehdistösihteeri epäilee syyksi pääministerin huonoa kampanjaa.

Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistösihteeri Pekka Isosomppi löytää pääministeri Theresa Mayn tappiolle selkeän selityksen.

– Siitä varmaan kaikki ovat yksimielisiä, että konservatiiveilla oli erittäin huono kampanja. Kampanja ei vedonnut ihmisiin eikä herättänyt luottamusta. Kysymys on ollut sisäpoliittisista asioista, kuten vanhustenhuollosta, terveydenhuollosta ja koulutuksesta. Konservatiivien sanoma ei kertakaikkisesti vedonnut äänestäjiin, Isosomppi kertoo.

Isosomppi ei usko, että terrori-iskulla tai Brexit-keskustelulla olisi ollut suurta merkitystä vaalitulokseen.

– En usko että terrori-iskulla olisi ollut suurtakaan vaikutusta. Keskustelu kääntyi sisäpoliittisiin asioihin. Työväenpuolueen Jermy Corbinin esiintyminen oli vakuuttavaa ja hän osasi tarttua näihin ihmisiä kiinnostaviin asioihin, Isosomppi toteaa.

Britannian pääministeri pyrkii muodostamaan uuden hallituksen. Brittimedian mukaan May vierailee kuningatar Elisabetin luona Buckinghamin palatsissa iltapäivällä ja hakee asialleen virallisen vahvistuksen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme