Mainos
Mainos

Suomen Rajavartiolaitos valvoo jälleen Välimerellä

Suomen Rajavartiolaitos aloittaa huomenna valvontalennot Euroopan rajavartiolaitoksen Frontexin johtamassa operaatiossa Välimerellä. Rajavartiolaitoksen tehtävänä on valvoa Pohjois-Afrikasta EU-maihin pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja laitonta maahantuloa.

Rajavartiolaitoksen Dornier–valvontalentokoneen piti aloittaa valvontalennot jo tänään, mutta huonon sään vuoksi lentäminen piti siirtää huomiseen.

– Toimimme pääasiassa Gibraltarin salmen ja Espanjan Mursian välisellä merialueella. Dokumentoimme mahdolliset saapuvat veneet paikallisille viranomaisille, kertoo lentotoiminnan johtaja Jari Multanen Rajavartiolaitokselta.

Turvapaikanhakijoiden täyttämät veneet ovat usein huonokuntoisia ja veneet on lastattu liian täyteen. Moni tulijoista joutuukin merihätään tai vene uppoaa kokonaan.

– Paikalliset viranomaiset nostavat paikannetut merihädässä olevat ihmiset ylös veneistään ja heidät viedään Espanjan puolelle. Jos vene on vielä lähellä lähtömaata, heidät palautetaan sinne, Multanen kertoo.

Rajavartiolaitoksen valvontakoneen on tarkoitus partioida Välimerellä päivittäin elokuun ajan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot