Mainos
Mainos

Suomen Ranskan-suurlähettiläs ehdokkaiden tv-väittelystä: Merkittävä keskustelu, joka muistutti välillä nyrkkeilyottelua

Suurlähettiläs arvioi, että ranskalaiset pettyivät presidenttiehdokkaiden viimeiseen tv-väittelyyn.

Emmanuel Macronin johto Marine Le Peniin on ollut vaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen noin 60-40. Mielipidemittausten mukaan Le Pen on vähitellen ottanut kiinni Macronin etumatkaa.

Presidenttiehdokkaiden viimeinen tv-väittely käytiin keskiviikkona.

– Keskustelu oli merkittävä, sillä kummankin tuli vakuuttaa paitsi omat kannattajansa myös vielä epäröivät äänestäjät. Macron selvisi keskustelusta voittajana, ja kyllä tämä hänen johtoasemaansa tukee. Suomen Ranskan-suurlähettiläs Risto Piipponen arvioi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Piipposen mukaan väittelyssä tuli hyvin esille ehdokkaiden näkemyserot.

– He olivat eri mieltä lähes kaikesta. Olipa aiheensa sitten EU:n turvallisuus, talous ja työllisyys, koulutus tai ulkopolitiikka.

Suurlähettiläs oli yllättynyt keskustelun luonteesta, ja arvioi, että myös aika moni ranskalainen siihen pettyi.

– Luulen, että he olisivat odottaneet tässä vaiheessa jo presidentillistä, todellisten presidenttiehdokkaiden välistä keskustelua. Nyt tämä oli aika usein rumaa väittelyä, ja kuten eräs kommentaattori totesi, se muistutti välillä jopa nyrkkeilyottelua.

Presidentinvaalit järjestetään Ranskassa sunnuntaina.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme