Mainos
Mainos

Suomen suurlähetystö päivitti Turkin matkustustiedotteen: Noudatettava erityistä varovaisuutta

Suomen Turkin suurlähetystö Ankarassa kehottaa tänään päivittämässään matkustustiedotteessa suomalaisia noudattamaan Turkin matkallaan erityistä varovaisuutta.

Matkustustiedotteessa kehotetaan myös välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Sen mukaan uusien terrori-iskujenkaan mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Kriisitilanteissa on ohjeen mukaan hyvä noudattaa paikallisten viranomaisten ohjeita. Matkailijan kannattaa myös seurata uutisointia tiedotusvälineissä sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.

Ulkoministeriö ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain mukaisesti. Valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.

Ulkoministeriö suosittelee Turkkiin lähteviä tekemään myös matkustusilmoituksen.

”Ulkomaalaistenkin pidätykset mahdollisia”

Suomen edustustosta muistutetaan, että mielenosoituksia voi puhjeta isoissa kaupungeissa, ja ne voivat olla väkivaltaisia. Mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua välittömästi. Poliisi voi käyttää voimatoimia kuten kyynelkaasua ja vesitykkejä mielenosoitusten tukahduttamiseksi.

Myös ulkomaalaisten pidätykset ovat mahdollisia, joten on syytä noudattaa varovaisuutta.

Turkin lain mukaan jokaisella täysi-ikäisellä on aina oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja. Myös ulkomaalaisilla on vaadittaessa velvollisuus esittää henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa tai passi ja viisumi tai passissa näkyvä maahantuloleima poliisille tai santarmille.

Maan kattava hätänumero on 112. Numero toimii suomalaisesta kännykästä ilman suuntanumeroita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme