Mainos
Mainos

Suomen suurlähetystö seuraa Tanskan terrorijahtia – "poliiseja paljon liikkeellä"

Suomen suurlähetystö Tanskan Kööpenhaminassa seuraa tarkasti Kööpenhaminan ampumistapausta ja siitä epäillyn ampujan jahtaamista.

Tanskan poliisi ilmoitti illalla Suomen aikaa, että etsii kahden ampujan sijasta vain yhtä ampujaa. Poliisi on julkistanut valokuvan epäillystä.  

Suomen Tanskan suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos kertoo, että suurlähetystössä tilannetta on seurattu valtaosin tanskalaisten uutiskanavien välityksellä. 

– Tanskalaiset uutiskanavat ovat saaneet nopeasti tietoa tapahtuneesta. Poliisi pitänyt kaksi erillistä tiedotustilaisuutta ja täällä muun muassa yksi uutiskanava lähettää jatkuvaa suoraa lähetystä, Nyroos kuvailee MTV Uutisille.

– Ei ole myöskään tiedossa, että oliko keskustelutilaisuudessa suomalaisia. Siellä oli paljon ihmisiä, mutta kyselyä aiheeseen liittyen ei ainakaan ulkoministeriön kautta ole tullut, Nyroos sanoo.

Tanskan viranomaiset pitävät Kööpenhaminassa tapahtunutta ampumistapausta terroritekona. Iskussa lauantai-iltapäivänä kuoli yksi ihminen ja haavoittui kolme.  

– Kuolleen henkilöllisyydestä ei ole annettu tarkempaa tietoa. Haavoittuneiden kerrotaan olevan poliiseja, jonkin uutiskanavan mukaan haavoittuneista kaksi olisi ollut kenties henkivartijoita, mutta tätä ei ole vahvistettu.

Poliisin mukaan on mahdollista mutta ei vielä varmistettua, että iskun aiottu kohde oli ruotsalainen taiteilija Lars Vilks. Hän oli paikalla sananvapautta käsitelleessä keskustelutilaisuudessa, kun tummiin pukeutunut mies alkoi ampua. 

Ampujaa on etsitty jo monta tuntia. Poliisi ilmoitti myöhemmin etsivänsä vaaleaihoisen arabin näköistä 25–30-vuotiasta, noin 185 senttiä pitkää miestä. Poliisi pystytti tiesulkuja Kööpenhaminasta ulos johtaville isommille teille. Myös rajavalvontaa tiukennettiin. 

Suomen Tanskan suurlähettiläs Ann-Marie Nyroosin mukaan ihmiset ovat Kööpenhaminassa pysyneet rauhallisina, vaikkakin isku on aiheuttanut järkytystä. 

– Iskupaikka on edelleen eristetty ja poliiseja on paljon liikkeellä ympäri kaupunkia. Television kautta ihmiset ovat ilmaisseet järkytyksensä ja osanottonsa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme