Mainos
Mainos

Suomen Tanskan-suurlähettiläs: Tanska on shokissa

Kööpenhaminan ampumistapaukset ovat shokki tanskalaisille, vaikka maassa osattiin pelätä terrori-iskuja Pariisin tammikuisten iskujen jälkeen, sanoo Suomen Tanskan-suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos

Nyroosin mukaan ampumistapaukset näkyvät edelleen Kööpenhaminan katukuvassa, sillä osia kaupungin keskustasta on suljettu ja kaduilla on runsaasti poliiseja.

Vaikka tilanne on näyttää rauhoittuneen, Suomen suurlähetystö kehottaa edelleen Tanskassa liikkuvia suomalaisia valppauteen ja varovaisuuteen. 

Tanskan pääministeri muistutti Helle Thorning-Schmidt on muistuttanut aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa solidaarisuudesta juutalaisia kohtaan.

Pääministerin mukaan juutalaiset kuuluvat tärkeänä osana tanskalaiseen yhteiskuntaan, eivätkä jää yksin, jos heitä vastaan tehdään iskuja.  

Suomessa järkytyttiin

Suomen juutalaiset seurakunnat ovat ilmaisseet järkytyksensä Kööpenhaminan iskujen jälkeen.

Seurakuntien puheenjohtajat kertovat, että Pohjoismaissa juutalaiset yhteisöt ovat turvallisuustoimilla varautuneet pidemmän aikaa vastaaviin iskuihin. 

Helsingissä ja Turussa toimivat seurakunnat kiittävät suomalaisen poliisin nopeaa reagointia. Poliisi korotti valmiuttaan Tanskan iskujen vuoksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme