Mainos
Mainos

Suomen Tukholman-suurlähetystön edustalla vastustettiin uusnatsijärjestön lakkauttamista Suomessa – 40 hengen mielenosoitus oli nopeasti ohi

Suomen Tukholman-suurlähetystön edustalla eilen illalla järjestetty mielenosoitus sujui rauhallisesti ja oli ohi nopeasti, lähetystöstä kerrotaan.

Suurlähetystö eristettiin illansuussa, kun sen eteen kerääntyi ryhmä ihmisiä. Suurlähetystön lehdistösihteeri Niina Hyrsky kommentoi tuolloin ruotsalaislehti Expressenille, että poliisin mukaan ryhmä oli osoittanut mieltä suomalaisen käräjäoikeuden päätöstä vastaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti lakkauttaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen eilen. Lakkauttamista vaati poliisihallitus.

Hyrsky kertoo MTV Uutisille, että suurlähetystön edustalla oli poliisin arvion mukaan noin 40 ihmistä. Mielenosoittajilla oli mukanaan lippuja, jotka Hyrsky tunnisti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tunnuksiksi.

– He seisoivat lähetystön edessä rivistössä, katse suunnattuna rakennukseen. Heillä oli mukanaan lippuja, mutta en nähnyt heidän heiluttelevan niitä.

Poliisi eristi lähetystörakennuksen sulkemalla rakennuksen edustalta kulkevan tien muulta liikenteeltä.

– Näin on aikaisemminkin käsittääkseni tehty mielenilmausten yhteydessä. Tällä kertaa mielenilmauksesta ei ollut ilmoitettu etukäteen, Hyrsky kertoo.

– Tähän on suhtauduttava vakavasti, ja mielestäni Ruotsin poliisi toimi tilanteessa hyvin. Tilanne oli loppujen lopuksi kuitenkin nopeasti ohi ja kaikki sujui rauhallisesti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme