Mainos
Mainos

Suomen valtuuskunan hotellissa pommiuhka Nizzassa

Suomen valtuuskunnan hotelli Nizzassa tyhjennettiin eilen alkuiltapäivästä pommiuhan takia.

Hotellissa majoittuvat mm. presidentti Tarja Halonen, pääministeri Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja. Hotelli tutkittiin pommikoirien avustuksella, mutta mitään räjähteitä ei löytynyt.

Suomalaiset osallistuivat siihen aikaan EU-huippukokouksen istuntoon perusoikeuskirjasta, eivätkä siten joutuneet juoksemaan pommia pakoon Nizzan Promenade des Anglais'lle. Hotelliin on majoittunut koko Suomen noin 40 hengen valtuuskunta.

Hotellissa yöpyvät maan johdon lisäksi mm. valtiovarainministeri Sauli Niinistö, ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja pysyvä EU-edustaja Antti Satuli.

Uhkauksen esittäjästä ei ollut tietoa. Suomalaisten lisäksi Radisson SAS -hotellissa asuvat Itävallan, Irlannin ja Tanskan valtuuskunnat. Eilen Nizzassa mellakoitiin, kun globalisaation vastustajat ja anarkistit yrittivät häiritä huippukokouksen työtä. Tänään tilanne kaupungissa oli rauhallisempi - ainakaan päivällä ei mellakoitu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme