Mainos
Mainos

Suomi ei vaadi huomisen tapaamisessa Turkilta suomalaistoimittajan tuomion purkua – "Puhutetaan ensin"

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Suomi ei aio vaatia Turkilta suomalaistoimittajan tuomion purkua. Presidentti Sauli Niinistö ja Soini ovat sopineet Turkin suurlähettilään kutsumisesta keskusteluun.

– Puhutetaan ensin. Turkilla on oma oikeusjärjestelmä, joka kannattaa käydä loppuun ja valittaa, ja sen jälkeen on ihmisoikeustuomioistuinta ja muuta, Soini sanoo STT:lle.

Soinin mukaan valtiosihteeri keskustelee suurlähettilään kanssa huomenna ulkoministeriössä. Lisäksi presidenttiSauli Niinistö lähettää asiasta kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille, vahvistaa presidentin kanslia STT:lle.

– Selvä viestimme on, että toimittajan jutussa ei ole mitään sellaista, joka voisi aiheuttaa tämän tuomion, Soini sanoo.

Soinin mukaan on selvää, että Turkissa vankeustuomion saanutta suomalaistoimittajaa ei luovuteta Yhdysvalloista Turkkiin. Suomalaistoimittaja Ayla Albayrak tuomittiin tiistaina Turkissa vankeuteen poissaolevana.

Albayrak tuomittiin Turkissa tiistaina vankeuteen poissaolevana. Hän on sekä Suomen että Turkin kansalainen.

Albayrak sai kahden vuoden ja yhden kuukauden tuomionsa Wall Street Journal -lehdessä elokuussa 2015 julkaistusta jutusta. Lehden mukaan New Yorkissa parhaillaan oleskeleva Albayrak aikoo valittaa tuomiostaan.

Turkin suurlähettilään kutsumisesta keskusteluun kertoi ensin Yle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme