Mainos
Mainos

Suomi haluaa selkiyttää valmisruokien alkuperämerkintöjä

Suomi haluaa muuttaa valmisruokien alkuperämerkintöjä selkeämmiksi.

– Alkuperämaamerkinnät ovat liian epäselviä, ja samoin EU:ssa vasta osalle lihoista merkinnät tulisivat pakollisiksi vasta 2014 joulukuussa. Meidän mielestä tämä tahti on ihan liian löysä, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Ranska, Saksa, Suomi ja Luxemburg ehdottavat huomenna Brysselissä valmisruokien tuoteselostusten uudistamista niin, että lihan alkuperä on merkitty niihin selvästi.

Lisäksi Ranskaa kuohuttaa EU-komission tuore esitys luujauhon käyttämisestä ruokinnassa. Sitä vastustavat sekä suuri yleisö että maan hallitus.

Koskisen mukaan Suomi aikoo sallia luujauhon käytön.

– Kyllä jos komissiosta on sellainen päätös tullut. Luulen, että se perustuu ihan normaaliin riskiarviointiin ja analyysiin siitä, onko se mahdollista vai eikö se ole mahdollista. Ranskassa käyty keskustelu voi vielä vaikuttaa asiaan.

Aiemmin EU-komissio esitti luujauhoruokinnan ulottamista myös sikoihin ja kanoihin vuodesta 2014 lähtien. Nyt Ranskan ja muiden vastarinnasta johtuen luujauhoruokinta sallitaan vain kaloille ensi kesäkuusta lähtien.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön juttu Pariisista (Seitsemän uutiset 24.2.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme