Mainos
Mainos

Suomi lähtee mukaan EU:n uuteen puolustusyhteistyöhön – mukana 23 jäsenmaata

Euroopan unionin uuteen puolustusyhteistyöhön lähtee ensi vaiheessa mukaan 23 jäsenmaata, joiden joukossa on myös Suomi. Maat antoivat tänään ilmoittautumisensa EU:n korkealle edustajalle Federica Mogherinille.

Suomi on kertonut olevansa kiinnostunut muun muassa kyberyhteistyöstä, satelliiteista ja sotakaluston liikuttelun helpottamisesta.

Suomen osalta ilmoittautumisen allekirjoitti ulkoministeri Timo Soini (sin.).

– Allekirjoititte juuri jotain, mitä vielä vuosi sitten useimmat meistä ja muu maailma pitivät mahdottomana saavuttaa, korkea edustaja Federica Mogherini sanoi.

Hän muistutti, että yhteistyö pysyy auki kaikille halukkaille myös myöhemmin. Tanska, Britannia, Irlanti, Malta ja Portugali jättäytyivät sivuun yhteistyöstä.

Tänään eteenpäin potkaistu pysyvä rakenteellinen yhteistyö on kattokäsite EU-maiden eri kokoonpanoissa tekemille puolustusalan hankkeille.

Maat ovat tehneet jo yli 50 ehdotusta hankkeiksi, joista poimitaan ensi alkuun muutamia. Lopullista päätöstä yhteistyön käynnistämisestä odotetaan joulukuussa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot