Mainos
Mainos

Suomi on toiminut kulisseissa Syyria-asiassa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sai eilisiltana Pohjoismaiden poliittisilta johtajilta tukea Syyrian-politiikalleen. Pohjoismaat tosin edellyttävät yhä sotilastoimille YK:n päätöslauselmaa. Suomikin on toiminut kulisseissa.

Illallisen Obaman ja Pohjolan pääministereiden ja Suomen presidentin kanssa piti kestää puolitoista tuntia, mutta se venähti lopulta yli tunnilla.

Ja lopputuloksena oli yllättäen nelisivuinen julkilausuma, jossa muun muassa tuomittiin vahvasti kemiallisten aseiden käyttö ja vaadittiin niiden käyttäjiä teoistaan vastuuseen.

– Nyt kun kemiallisia aseita on käytetty, niin tuntuisi oudolta, jos ei mitään tapahtuisi, jotenka tästä turvaneuvoston roolista oltiin kyllä samaa mieltä, presidentti Sauli Niinistö kertoi illallisen jälkeen.

Pohjoismaiden kanta on ollut, että sotilaallinen kostoisku Syyriaan edellyttää YK:n päätöslauselmaa. Kantona kaskessa on ollut Venäjä, josta kuitenkin kuului eilen sovinnollisia äänenpainoja. Presidentti Vladimir Putin voisi ehkä hyväksyä tuomitsevan päätöslauselman, jos kemiallisten aseiden käyttö ja niiden käyttäjä voidaan vahvistaa.

Myös Suomi on toiminut kulisseissa asian eteen.

– Totta kai Suomi on valmis antamaan kaiken mahdollisen tuen - jos sitä pyydetään tai pyytämättäkin. Kyllä me olemme olleet eri tahoihin yhteyksissä, Niinistö kertoi eilen MTV3 Uutisille.

Millä tavalla?

– Me olemme olleet yhteyksissä, Niinistö tyytyi paljastamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme