Mainos
Mainos

WFP: Suomi on yksi luotettavimmista kumppaneistamme

Suomi saa runsaasti kehuja maailman nälästä kärsivien auttamiseksi. Helsingissä vieraileva YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman WFP:n pääjohtaja Ertharin Cousinin mukaan Suomi on järjestön yksi luotettavimmista kumppaneista. 

– Olette hyvin ennustettavia, yhdysvaltalainen Cousin innostuu haastattelussa Finlandia-talon kabinetissa.

– Suomen kaltaisten maiden avulla voi suunnitella vakaasti ja ennustettavasti ruoan hankkimista ja muuta apua sitä tarvitseville, Cousin jatkaa.

WFP keskittyy toiminnassaan pääasiassa erilaisten kriisien takia kärsimään joutuvien ruokkimiseen. Humanitaarisen avun lisäksi sen haluaa monipuolistaa toimintaansa suorasta ruoka-avusta niin ruokakuponkijärjestelmien kehittämiseen kuin ravitsemuskysymyksiin.

Leijonanosa tuesta muutamaan kohteeseen

WFP:n viime vuoden budjetti oli viime vuonna 4,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Suomen osuus siitä oli 22,6 miljoonaa euroa. Apua menee lähes 80 maahan. Leijonanosa määrällisestä avusta menee kuitenkin suuriin kriiseihin kuten Irak, Syyria, Etelä-Sudan ja ebolan aiheuttama asukkaiden eristäminen ja pako kodeistaan.

Erityisesti näiden kriisien rahoitukseen järjestö haluaa lisää varoja, sillä järjestön yleisbudjetti raahaa pahasti perässä tarvetta. Suurten kriisien seurauksena kymmenissä muissa maissa olevat ongelmat jäävät vähemmälle huomiolle. 

Cousinin mukaan Suomi toimii tässäkin asiassa mallioppilaan lailla. Se muistaa tukea myös muita kuin yllä mainittuja, mediassa näkyviä jättikriisejä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme