Mainos
Mainos

Suomi rahoittaa taistelua Ebolaa vastaan Länsi-Afrikassa

Suomi rahoittaa Länsi-Afrikassa riehuvan Ebola-epidemian vastaista työtä vajaalla 800 000 eurolla.

Ulkoministeriö kertoo, että Suomi osoittaa Maailman terveysjärjestölle WHO:lle 500 000 euroa ja Punaiselle Ristille 280 000 euroa Ebola-epidemian vastaiseen työhön. Tuki Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainväliselle liitolle kanavoidaan Suomen Punaisen Ristin kautta. Punainen Risti perustaa Ebola-potilaita hoitavaa klinikkaa Sierra Leoneen.

Päätöksen tuesta on tehnyt kehitysministeri Pekka Haavisto. Tuki menee Suomen kehitysyhteistyöhön kuuluvista humanitaarisen avun määrärahoista.

– Tilanne on hälyttävä tartuntojen määrän kasvaessa. Mikäli epidemiaa Länsi-Afrikassa ei saada loppumaan, ovat seuraukset katastrofaaliset, toteaa ministeri Haavisto ulkoministeriön tiedotteessa.

Kanada puolestaan lahjoittaa 800–1 000 annosta kokeellista Ebola-rokotetta Maailman terveysjärjestölle WHO:lle, maan terveysministeri kertoo. Taudin tarttumista ehkäisevät rokotteet lahjoitetaan käytettäväksi Afrikan epidemia-alueella.  

Länsi-Afrikassa riehuvaan Ebola-virukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä. Epäiltyjä ja vahvistettuja Ebola-tapauksia on jo lähes 2 000. Ebolaan ei ole toistaiseksi olemassa valmista lääkettä tai rokotetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme