Mainos
Mainos

Suomi tukee Ukrainan presidentin rauhansuunnitelmaa

Suomi tukee Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon rauhansuunnitelmaa ja pitää tärkeänä, että kaikki osapuolet sitoutuvat siihen.

Presidentti Sauli Niinistö ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta keskustelivat Ukrainan tilanteesta tänään.

Suomi kehottaa kaikkia osapuolia tukemaan rauhansuunnitelmia konkreettisin toimin.

Itä-Ukrainassa hallinnon joukkojen sotilasoperaatio Venäjä-mielisiä separatisteja vastaan on jatkunut tänään. Armeijan edustajan mukaan yksi Ukrainan rajavalvoja sai surmansa varhain aamulla sattuneessa hyökkäyksessä Venäjän rajan tuntumassa.

– Hallituksen joukkojen hyökkäykset terroristeja ja rikollisia vastaan jatkuvat. Armeijan toimet ovat olleet tehokkaita ja olemme saaneet tuloksia, parlamentin edustaja kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit neuvottelevat iltapäivällä kriisin ratkaisusta Berliinissä, kertovat diplomaattilähteet. Neuvotteluihin osallistuvat myös Saksan ja Ranskan ulkoministerit.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme