Mainos
Mainos

Pohjois-Korean ydinkoe tuntui myös Suomessa: "Vaarallinen ja edesvastuuton teko, jonka tuomitsemme jyrkästi"

Suomi tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean viime öisen ydinkokeen ja kehottaa lopettamaan ne välittömästi, kertoo ulkoministeri Timo Soini (sin.) ministeriön tiedotteessa.

– Ydinkoe etenkin nykyisessä jännittyneessä tilanteessa on erittäin vaarallinen ja edesvastuuton teko, joka tulee entisestään kiristämään tilannetta, ministeriö muotoilee.

Ministeriö pitää erityisen huolestuttavina Pohjois-Korean väitteitä siitä, että kyseessä olisi ollut vetypommi ja sen myötä maan historian suurin ydinkoe.

Kokeen aiheuttama 6,3 magnitudin maanjäristys havaittiin myös Suomessa Helsingin yliopiston Seismologian instituutissa.

Pohjois-Korean aiemmat ydinkokeet ja jatkuvat ohjuskokeet ovat kansainvälisten sopimusten ja velvoitteiden rikkomuksina tuomittavia ja erittäin haitallisia alueen vakaudelle, ministeriö jatkaa. Ministeriön mukaan Pohjois-Korean toistuvat provokaatiot kielivät vakavaa piittaamattomuutta kansainvälisen yhteisön vetoomuksista.

Ministeriön mukaan Pohjois-Korean tulisi luopua ydinaseohjelmastaan ja sitoutua tiiviiseen yhteistyöhön Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n kanssa ydinaseiden riisumiseksi Korean niemimaalta.

Toukokuussa kerrottiin myös Pohjois-Korean ohjuskokeesta:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot