Mainos
Mainos

Suomi vähemmistökieleksi Ruotsissa

Suomen kieli saa virallisen vähemmistökielen aseman koko Ruotsissa ja ruotsinsuomalaiset tunnustetaan kansalliseksi vähemmistöksi Ruotsissa. Asian vahvisti Ruotsin vähemmistöministeri Ulrika Messing eilen Ruotsin suomalaisseurojen keskusliiton (RSKL) liittokokouksessa Västeråsissa.

Messingin mukaan Ruotsin hallitus esittää valtiopäiville, että se ratifioisi Euroopan neuvoston sopimukset kansallisista vähemmistöistä ja vähemmistökielistä.

Sopimusten ratifioimisen myötä suomen kieli nostetaan vähemmistökielen asemaan koko maassa ja ruotsinsuomalaiset tunnustetaan kansalliseksi vähemmistöksi Ruotsissa, kertoi RSKL:n puheenjohtaja Anita Kangas puhelimitse Västeråsista eilen illalla.

Ruotsin hallitus jättää esityksensä valtiopäivien lakineuvostolle maanantaina, ja valtiopäivien varsinaiseen käsittelyyn asia tulee 10. kesäkuuta. Suomen lisäksi vähemmistökielen asemaa on kaavailtu myös saamen kielelle ja Tornionjokilaakson suomelle, jiddishille ja romanille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme