Mainos
Mainos

Suomi vahvistamassa Unifil-joukkojaan Libanonissa

Suomi harkitsee Libanonissa toimivien Unifil-rauhanturvajoukkojensa vahvistamista. YK on pyytänyt Suomea vahvistamaan joukkojaan 90 rauhanturvaajalla. Toisaalta viime aikoina on puhuttu siitä, että Suomi jättäisi Unifil-operaation. Lähtökohtana kuitenkin on ollut, että toiminnassa ollaan mukana toistaiseksi.

YK on pyytänyt Suomelta vahvistuksia

YK:n pyyntöä käsiteltiin tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksessa perjantaina. Loppupäätelmänä olisi, että Suomi on valmis harkitsemaan joukkojen lisäämistä.

Lopullisen joukkojen luovuttamispäätöksen edellytyksenä on, että päätöksen pohjaksi saadaan YK:lta Suomen hyväksyttävissä oleva arvio Unifilin toimintaedellytyksistä ja sen uudistetut voimankäyttösäännökset. Suomi on valmis lisäämään pataljoonansa miehistönkuljetusajoneuvojen määrää ja vuokraamaan YK:lle miehistönkuljetusajoneuvoja.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme