Mainos
Mainos

Suomi valmis osallistumaan turvapaikanhakijoiden jakamiseen – perussuomalaiset vastustivat

Suomi on valmis osallistumaan turvapaikanhakijoiden jakamiseen EU-maiden kesken.

Asiasta päätettiin hallituksen EU-ministerivaliokunnassa. 

Kolme valiokuntaan osallistunutta perussuomalaista ministeriä vastusti päätöstä ja jätti kysymykseen liittyvän lausuman pöytäkirjaan. 

Ulkoministeri Timo Soini, työ- ja oikeusministeri Jari Lindström sekä puolustusministeri Jussi Niinistö ilmoittivat suhtautuvansa kielteisesti esityksiin turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista.

– Sisäisissä siirroissa voidaan edetä vain vapaaehtoisuuden pohjalta. Suhtaudumme kielteisesti esityksiin turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista, ministerit sanovat lausumassaan.

EU-huippukokouksen on määrä sopia siitä, miten Italiasta ja Kreikasta siirretään suojelun tarpeessa olevia ihmisiä seuraavan kahden vuoden aikana. Tarkoitus on siirtää 40 000 ihmistä muihin jäsenmaihin.  

Ministerivaliokunta päätti, että Suomi on valmis käsittelemään komission esitystä turvapaikanhakijoiden jakamisesta ja osallistumaan menettelyyn, jolla jäsenmaat sopivat jaosta heinäkuun loppuun mennessä.  

Äänestys

Onko Suomen hyvä osallistua turvapaikanhakijoiden jakamiseen EU-maiden kesken?

Kyllä

Ei

Onko Suomen hyvä osallistua turvapaikanhakijoiden jakamiseen EU-maiden kesken?

Kyllä 17%

Ei 83%

17%
83%
ääniä 7384 kpl

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme