Mainos
Mainos

Suomi varautuu avustamaan Libyan uhreja

Suomi on varautunut antamaan humanitaarista apua Libyan sisäisestä tilanteesta kärsimään joutuville.

Ministeri Paavo Väyrynen (kesk.) sanoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että päätös voidaan tehdä heti, kun avunpyyntö kansainvälisiltä järjestöiltä tulee.

Kehitysasioista hallituksessa vastaavan ministeri Väyrysen mukaan valmiuksia avun antamiseen on parannettu myös EU:n tasolla.

Asiasta kysynyt kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) piti mahdollisena, että Libyassa syntyy sisällissodan kaltainen tilanne, missä ihmisiä uhkaa jäädä sodan jalkoihin.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) kysyi, onko ajateltu, että EU esimerkiksi Yhdysvaltojen kanssa puuttuisi Libyan tilanteeseen maan kansalaisten suojaamiseksi. Salolaisen mukaan kansainvälinen oikeus sallii sellaisen puuttumisen, jos uhkaamassa on kansanmurha.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) vastasi, että keinoja myös Libyan oman kansan suojaamiseksi mietitään parhaillaan EU:ssa.

(MTV3 - STT)

Katso video kyselytunnilta (Kymmenen uutiset 24.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme